Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ

Παγκύπριος Μαθητικός Διαγωνισμός με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ

Με τραγούδι, εικαστική δημιουργία και έκθεση ιδεών, οι νέοι καλούνται να συμμετάσχουν στον 3ο Παγκύπριο Διαγωνισμό για την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, τον ΠΑΣΥΚΑΦ, τον Σύνδεσμο Ένα Όνειρο μια Ευχή, τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, την Europa Donna Κύπρου, το Europa Uomo Κύπρου, το Ίδρυμα Χριστίνα Α. Αποστόλου και τον Σύνδεσμο Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου, σε συνεργασία με την Τράπεζα Κύπρου και με τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και του Υπουργείου Υγείας.

Ο διαγωνισμός που διεξάγεται για τρίτη συνεχή χρονιά, αυτή τη φορά έχει τίτλο «Ο καρκίνος μέσα από τα μάτια μου» και απευθύνεται σε μαθητές/τριες γυμνασίων, λυκείων και τεχνικών σχολών με στόχο την υποβολή δημιουργικών ιδεών σχετικά με την ασθένεια του καρκίνου.

Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και του Υπουργείου Υγείας και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού και συγκεκριμένα των νέων για τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για ένα μέλλον χωρίς καρκίνο.

Η πρωτοβουλία για την οργάνωση του Διαγωνισμού αυτού εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού και ιδιαίτερα των νέων για την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου που τιμάται κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου και την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου που τιμάται στις 15 Φεβρουαρίου.

Έπαθλα

Τα χρηματικά έπαθλα του διαγωνισμού προσφέρει η Τράπεζα Κύπρου και είναι: €300 (Πρώτο βραβείο), €200 (Δεύτερο βραβείο) και €100 (Τρίτο βραβείο) για τους νικητές/τριες της κάθε κατηγορίας και θα δοθούν ξεχωριστά για τους μαθητές Γυμνασίου και για τους μαθητές Λυκείου.

Συνδιοργανωτές

Συνδιοργανωτές του διαγωνισμού είναι το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, ο ΠΑΣΥΚΑΦ, ο Σύνδεσμος Ένα Όνειρο Μια Ευχή, ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, η Europa Donna Κύπρου, ο Europa Uomo Κύπρου, το Ίδρυμα «Χριστίνα Α. Αποστόλου» και ο Σύνδεσμος Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου.

Τον διαγωνισμό στηρίζει η Τράπεζα Κύπρου.

Χορηγός

Διαδικασία Διαγωνισμού

Πρώτη Φάση

Ο διαγωνισμός τους καλεί να υποβάλουν τις ιδέες τους μέσα από τρεις κατηγορίες:

Τραγούδι: Δημιουργία τραγουδιού με στίχο και μελοποίησή του στην ελληνική ή κυπριακή διάλεκτο. Μπορεί να περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα όργανα και η ερμηνεία μπορεί να είναι από ένα ή περισσότερα άτομα. Διάρκεια τραγουδιού 4 λεπτά και ετοιμασία σε μορφή mp3.

Εικαστική δημιουργία: Δημιουργία πίνακα ζωγραφικής ή αφίσας σε μέγεθος Α4 ή Α3 για ατομική συμμετοχή και σε μέγεθος Α4, Α3, Α2 για ομαδική συμμετοχή.

Έκθεση ιδεών: Δοκίμιο μέχρι 500 λέξεις.

Κάθε έργο που θα υποβληθεί, θα πρέπει να συνοδεύεται με τα ακόλουθα στοιχεία:
1. Ονοματεπώνυμο μαθητή/τριας
2. Τάξη και Τμήμα
3. Όνομα Σχολείου
4. Ημερομηνία (μήνας/έτος) δημιουργίας του έργου
5. Διεύθυνση και τηλέφωνο Σχολείου
6. Ονόματα των υπεύθυνων για το θέμα εκπαιδευτικών στο Σχολείο

Μήνυμα Εκστρατείας / Slogan

«Ο καρκίνος μέσα από τα μάτια μου».

Hashtags:
#CloseTheCareGap
#WorldCancerDay
#ΟΚαρκίνοςΜέσαΑπόΤαΜάτιαΜου
#ΠαγκόσμιαΗμέραΚαρκίνου

Target audience

Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές/τριες Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών και στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ιδιαίτερα των νέων, για δημιουργία συνθηκών για ένα μέλλον χωρίς καρκίνο.

Όροι συμμετοχής


Α) Κάθε Σχολείο θα πρέπει να ενημερώσει σχετικά όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες που φοιτούν σε αυτό, σχετικά με τον διαγωνισμό.

Β) Η συγγραφή και μελοποίηση τραγουδιού και το δοκίμιο θα πρέπει να αποθηκευτούν και να σταλούν σε usb.

Γ) Το κάθε Σχολείο αφού συγκεντρώσει τις συμμετοχές θα πρέπει να τις αποστείλει στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, στη διεύθυνση Λεωφ. Νίκανδρου Παπαμηνά 15, 2032 Στρόβολος, Λευκωσία (πίσω από το νέο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας) – φ/δι κας Νεκταρίας Παπαδοπούλου (τηλ. 22210858).

Δ) Κάθε συμμετοχή που θα υποβληθεί, θα πρέπει να συνοδεύεται με τα ακόλουθα στοιχεία σε κλειστό φάκελο:
1. Ονοματεπώνυμο μαθητή/τριας
2. Τάξη και Τμήμα
3. Όνομα και Διεύθυνση Σχολείου
4. Τηλέφωνο Σχολείου
5. Τηλέφωνα επικοινωνίας μαθητή/ μαθητών και καθηγητών ή γονέων
6. Ημερομηνία (μήνας/έτος) δημιουργίας του έργου
7. Ονόματα Υπεύθυνων καθηγητών/τριών του Σχολείου

Επισημαίνεται ότι θα πρέπει να συμπληρωθεί από τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που θα συμμετέχουν και το επισυναπτόμενο έντυπο συγκατάθεσης για την προβολή των έργων.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι προαιρετική.Οι μαθητές/τριες μπορούν να εργασθούν στον ελεύθερό τους χρόνο και να συμμετέχουν με ατομική ή και με ομαδική εργασία. Τελευταία ημερομηνία αποστολής των έργων είναι η Πέμπτη, Τελευταία ημερομηνία παράδοσης των έργων είναι η Παρασκευή, 31 Μαρτίου2022.